Home > Kişisel Gelişim > Ataleti Yenmek Kitap Özeti – Mümin Sekman

Ataleti Yenmek Kitap Özeti – Mümin Sekman

ataleti yenmek kitap özeti

Ataleti Yenmek Kitap Özeti, Kitabı ile Mümin Sekman insanların kendi ataletlerini yenmelerini anlatmaktadır.

Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ataleti Yenmek Kitap Özeti

TEMBELLİĞİ YENME KİTABI

 

Bir şeyi yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Onu niçin yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

İsterseniz nasıl yapacağınızı biliyorsunuz.

Yapmamakla neler kaybettiğinizi ve

yaparsanız neler kazanacağınızı biliyorsunuz.

Ama yine de hiçbir şey yapmıyorsunuz.

Sizi durduran nedir?

Atalet!

ataleti yenmek kitapozeti - Ataleti Yenmek Kitap Özeti - Mümin Sekman

ataleti yenmek kitap özeti

Atalet, isteksizlik ile yorgunluğun, tembellik ile depresyonun, yavaşlık ile yılgınlığın, hayal kırıklığı ile kayıtsızlığın, tükenmişlik ile tepkisizliğin “ortaya karışık” halde bir insanın ruhunu ele geçirmesidir.

 

“Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etme” ve “yumurta kapıya dayanmadan harekete geçmeme” halleri tipik atalet göstergeleridir.

Atalet isteğin iktidarsızlığıdır. Göğsünüzde bir filin oturduğu hissiyle yaşamaktır. Ayaklarımızda demirden ayakkabılarla koşmaktır.

 

Duygusal atalet düşündüğünü yapmamak, entelektüel atalet yaptığın üzerine düşünmemektir. Bu kitapta; ataletin tarifi, türleri, nedenleri, süreçleri, sonuçları ve başa çıkma yöntemleri anlatıyor. Ailede, işyerinde, okulda kullanılacak şekilde örnekler veriliyor.

 

Tek kaynaktan tam çözüm sunuluyor.

Ataleti Yenmek Kitap Özeti

Bu kitap, ataletli ruh halinden kurtulmak isteyenler içindir. Türkçede atalet halini analiz eden ve ataletle başa çıkma yollarını gösteren, ilk ve tek kitaptır.

“Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi; biri oturmak, diğeri düşünmek için. Başarımız hangisini daha çok kullanacağımıza bağlı.”

–Ann Landers

Ataleti Yenmek Kitap Özeti

Ataleti Yenmek Alıntıları – Sözleri

  • Ataletli olmak atıl halde yaşamaktır. Kendi en iyi halini bulmaya, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmamaktır. Cemil Meriç’in, ifadesiyle “uyku ile uyuşukluk arasında raks eden bir hayat” yaşamaktır. Ataletli hayat isteksizlik ile yorgunluğun, tembellikle depresyonun, yavaşlıkla yılgınlığın “ortaya karışık” halde yaşanmasıdır.
  • “Hırs bir geminin yelkenini şişiren rüzgâra benzer, fazlası gemiyi batırır, azı da olduğu yerde bırakır.” Voltaire
  • Bir toplumda, işinizi ne kadar iyi yaptığınız değil, kimleri tanıdığınız başarınızı belirliyorsa, o toplumda insanların elinden gelenin en iyisini yapmalarını beklemek mantıklı olmayacaktır.
  • Başkalarına zarif kıyafetler tasarlamaya kalkmadan önce, kendi söküğümü dikmeliydim!
  • Düşünemeyecek kadar hızlı yaşamak, yaşadıklarım üzerine fazla düşünemediğimi bilmek içimde bir gerilimin birikmesine neden olmuştu. Bir sahil kasabasına çekilmek, içimi ve işimi yeniden düzenlemek, sadece okumak ve düşünmek istiyordum.
  • Yokluğunda sevgiliyi düşünerek mutlu olunur .Birini düşünerek mutlu olabildiğini gördükçe daha da mutlu olunur.
  • Dünyanın hemen her yerinde, insanlar iki şeyin hiçbir zaman yeterince iyi olmadığını düşunürler. 1. Eşlerinin kendilerine davranış şekli! 2. Devletin yönetiliş şekli!
  • Tembel ve fakir olmak daima ayıp yazmıştır. Bundan dolayı insanlar, fakirliği başkalarından, tembelliği ise kendilerinden saklamaya büyük özen gösterirler.
  • Çoğumuz inanmasak da, hatta inanmak istemesek de, duygularımızın kontrolü önemli oranda elimizdedir.
  • Atalet bir çeşit psikolojik kanserdir. Kanserin bedende yayılması ile ataletin insanı ele geçirmesi birçok yönden birbirine benzer.
  • Ünlü Fransız filozof Sartre, “İnsanım o halde özgür olmalıyım, özgürüm o halde sorumlu olmalıyım,” der.
  • Unutmayın ki, hayatımızı en çok kiminle geçiriyorsak, bize onun ruh hali bulaşır.
  • Ülkenin siyasi, ekonomik ve psikolojik istikrarsızlığa pek çok kişinin “önünü görmesini” zorlaştırıp eylemsizliğe itmektedir.
  • Bir toplumun çok tutucu olması, yeni ve farklı şeylere tolerans göstermemesi atalet yaratır.
  • Beyin acil bir durumda kullanabileceği güç kalsın diye sık yapılan şeyleri otomatize edip alışkanlığa çeviriyor. Böylece dikkat gücü serbest kalıyor. Eğer böyle bir mekanizma olmasaydı bisiklete binerken eski sevgilinizi düşünemezdiniz! ️ (Çocuklar Nasıl Başarır?)

 

Kitabın Yazarı Mümin Sekman Kimdir?

Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitapların yazarıdır.

Sıfırdan zirveye çıkanların başarı öykülerinin anlatıldığı İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri kitap dizisinin danışmanlığını yapmaktadır.

İstanbul’da doğan yazar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ama hukuk alanında hiç kariyer yapmadı. Başarılı insanları inceleyip, nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçti. “Başarı öğrenilebilir” düşüncesini yaygınlaştırmaya çalıştı.

Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını da yapan yazar, Kişisel Gelişim Merkezinin (Kigem.com) kurucusudur. Kigem.com Türkiye’nin kişisel gelişim içerikli ilk internet sitesidir ve Türkiye’de “Beyin Haftası” kutlamalarını yürütmektedir.

Türkiye’de kişisel gelişim uzmanı titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, Londra merkezli The Success Think Tankın da kurucusudur. Yazar dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel misyonu saymaktadır.

 

Diğer Kitap Özetilerini Okumak için Tıklayınız.

You may also like
kızıl ile kara özeti
Kızıl ile Kara Özeti – Stendhal
Anna Kareninna Kitap Özeti
Anna Kareninna Kitap Özeti -Leo Tolstoy
Küçük Kara Balık Özeti
Küçük Kara Balık Özeti – Samed Behrengi
Cras Malesuada Justo Sit Consectetur

2 Responses

Leave a Reply